TERAS VE YA BALKON NEDEN SU KAÇIRIR ?
Teraslar ve ya balkonların su kaçırma nedenleri birden fazladır. Bu nedenler başlıca şöyledir ;
- Hissedilmeyecek derecede olan yeryüzü sarsıntıları
( Bu tip ufak sarsıntılar titreşim yaparak terasın fayansını titretir ve derzler bozulur daha sonra fayans altına esnek olmayan kalitesiz izolasyon varsa titreşimler izolasyonun çatlamasına neden olur ve deforme olan derz aralarından teras ve ya balkon su almaya başlar. ) - Bina oturması sırasında oluşan beton çatlamaları ve dayanıksız izolasyon
( Bina oturması olarak adlandırdığımız binanın sabitlenme işlemidir. Bu işlem sırasında yeni binalarda kimi zaman dış cephede bile çatlamalar meydana gelmektedir. Bu çatlamalar teras ve ya balkonun fayans altındaki betonun da çatlamasına sebebiyet verir. Çatlaklara dayanabilen esnek ve kaliteli izolasyon yoksa bu çatlamalar
sırasında kalitesiz izolasyon çatlayacak ve teras su kaçıracaktır. - Yanlış yapılan izolasyon işçiliği ve kalitesiz izolasyon ürünü
( İzolasyon ürünleri bazen tanıtıldığı gibi çıkmamaktadırlar. Reklamları yapılan ürünler de o kadar özellik sayarlar ki insanlar hemen almak isterler ayrıca fiyatları da ucuzdur böyle ürünlerin. Şu açık bir gerçektedir ki özelliği çok olan bir ürün asla ucuza satılamaz çünkü eğer tanıtılan özelliği içerisinde barındıran ürüne birçok malzeme eklenerek o özellikler meydana gelir. Bu özellikleri meydana getiren kimyacılar ucuza değil özelliğine göre hak ettiği parayı talep ederek dünya pazarına sunarlar. )
Bu ve benzeri daha birçok nedenlerden teraslar su kaçırabilir. Bu saydığımız maddeler terasların su kaçırma nedenlerinden başlıca olanlardır. Teras izolasyonunu kendiniz sağlamak istediğinizde öncelikle bu işlem için yeterince bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Teras izolasyonunda kullanılan ürünleri çok iyi bilmeniz gerekmelidir. Son kat izolasyondan önce , öncelikle hangi astarlama sistemini bilmeniz gerekir. Hangi zemine hangi astarlama işleminin yapıldığını bilmekte fayda var. İzolasyon için astarlama işlemi yaptığınız vakit bu sefer son kat izolasyonu yapmanız gerekmektedir. İşte bu noktada piyasada tamamen insanları kandırmaya yönelik satılan izolasyon ürünleri vardır. Tanıtılanın aksine bu ürünler kesinlikle sizleri mağdur etmeye yönelik ürünlerdir. Bu ürünler ucuz ve kalitesiz sadece boya amacıyla yapılmış izolasyon yapar diye satılan ürünlerdir. Bu tarz ürünleri alıp mağdur olmayın. Teras izolasyonunu sorunsuz şekilde sağlamak için bizimle iletişime geçerek bilgi ve fiyat alabilirsiniz. Kullandığımız izolasyon ürünleri kaliteli ve sağlığa zararı olmayan ürünlerdir. Kesin çözüm su izolasyonu sağlayan firmamız işlerini sorunsuz teslim eder şirket garanti kapsamında yaparak yaptığı işlerin arkasında duran öncü firmalar arasındadır.
SÜRME BAZLI İZOLASYONLAR NEDEN SU KAÇIRIR ?
Teras izolasyonun da el ile sürülen sürme izolasyonlar teras ve balkon izolasyonunda maalesef kalıcı değil geçici çözüm sağlar. Neden geçici çözüm sağlar?
Role ve ya fırça ile sürülen sürme izolasyon grupları maalesef tanıtılan özelliklerinin aksine kaliteli izolasyon sağlamaz. Mesela terasa ve ya balkona uygulanan herhangi bir sürme izolasyon yaz sıcaklarında 40 derecelik bir havada , güneş terasın üzerine vurduğunda terasın zemininde ki ısı derecesi 50 dereceyi geçmektedir. Sürme bazlı izolasyon bu kadar fazla ısı derecesine dayanamaz ve çatlar. Kış günlerinde ise kar yağışlarının gelmesiyle beraber hava derecesi eksi dereceye düşmektedir. Eksi derece de sürme izolasyonlar çatlama yapar. Çatlama yapmasının nedeni eksi dereceye giren havanın izolasyonu buza çevirmesi ve sıcaklık değişkenliğinde donan izolasyonun buzu çözülerek çatlama meydana gelmektedir.
KALICI ÇÖZÜM İZOLASYON NEDİR NASIL UYGULANIR ?
Kalıcı izolasyon sağlamak için kaliteli ürün kullanılmalıdır. Hiç bir izolasyon ucuz fiyata yapılıp ömürlük izolasyon sağlanması beklenmemelidir. Kalıcı izolasyon sağlayan ve binanız yıkılana kadar izolasyon görevi görecek tek kalıcı izolasyon ürünü SPREY POLYUREA SU İZOLASYONU dur.
Polyurea % 400 esnek yapıya sahiptir. Bu demek oluyor ki zemin çatlama olaylarında polyurea esnek özelliği sayesinde çatlayan beton ile beraber esner ve izolasyon görevi görmeye devam eder.
Polyurea saniyesinde kuruma özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde zemin hemen kullanılabilir hale gelmektedir. Polyurea üzerine istenilen her renk uygulanarak dekoratif görünümü sağlanır. En önemlisi ise polyurea azami yani en az 30 sene ömrü olan ve 50 seneye kadar izolasyon görevi gören su yalıtım ürünüdür. Kalıcı çözüm sağlayan dünyada tek ömürlük izolasyondur.
POLİÜRETAN KÖPÜK NEDİR ?
Isı yalıtım konusunda teknoloji ilerlemiş ve strafor , taş yünü gibi eskide kullanılan ısı izolasyon ürünleri yerini sprey poliüretan köpük ısı izolasyonuna bırakmıştır. Sprey poliüretan köpük mobil araç içerisinde ki reaktör makinesi sayesinde uygulanan sıcak püskürtme sprey ısı izolasyon ürünüdür. Sprey olarak atılır ek yeri yoktur. Ek yeri olmadığı için strafor gibi ısı köprüsü oluşturmaz. Sprey poliüretan köpük atıldığı anda şişmeye ve kurumaya başlar. Kuruma işlemi saniyeler içerisindedir. Poliüretan köpük çatı aralarına uygulandığında ısı izolasyonunu hissedilir derecede olduğu görmektesiniz. Isı izolasyonu sağlama oranı % 100 dür. Yaz günlerinde çatı aranız serin olur , kış günlerinde ise oda sıcaklığını dışarı salmaz evinizin odaları her zaman sıcak kalır.
Teras izolasyonunu sağlamak için bizlerle irtibata geçebilir fiyat ve bilgilendirme alabilirsiniz. Teras izolasyonunda sunduğumuz kalıcı , uzun ömürlü izolasyon ürünlerimiz ile teraslardaki su akıntısını kesiyoruz. Su akıntısı kimi zaman derz aralarından akmazken kimi zaman terasların su giderlerinde sorunlar çıkmaktadır. Su giderlerinin kontrolünü , su giderlerinin kenarındaki fayansı kırarak kontrol ediyoruz ve tamiratını yapıp tekrar geri kapatıyoruz. Yaptığımız işlem sonrası polyurea su izolasyonu işlemine geçilerek terasın su izolasyonu sağlanmış olur.
Teras izolasyonunda uygulanması gereken işlemler şöyledir ;
- Zeminin temizlenmesi , zeminde yağ gibi nesneler varsa temizlenmeli
- Zeminin astarlama işlemi , astarlama işlemi zemine göre değişebilir
- Son kat polyurea ve ya poliüretan su izolasyon kaplaması
2 comments on “Teras izolasyonu nasıl yapılır”